Na 7. Karlovský gastrofestival míří první český Michelin Pavel Pospíšil
... pozvánka ...
Na 7. Karlovský gastrofestival míří první český Michelin Pavel Pospíšil
Svátek všech labužníků a milovníků valašské kuchyně a regionálních produktů: to je Karlovský gastrofestival, jedinečná gastronomická událost, která se letos již posedmé uskuteční o prvním říjnovém víkendu, 2. až 4. října ve valašských Velkých Karlovicích. Gastrofestival opět nabídne ochutnávky (nejen) valašských specialit, mezinárodní farmářský trh, soutěž o nejlepší frgál a nejlepší klobásu a další doprovodné programy včetně tradičních galavečeří pro náročné gurmány. Při nich ve Velkých Karlovicích každoročně hostují kuchařské osobnosti s michelinskou hvězdou. Letos se pořadatelům podařilo k účasti získat Pavla Pospíšila, vůbec prvního Čecha, který se stal držitelem tohoto prestižního ocenění. „Michelinské galavečeře u nás bývají pravidelně vyprodané, hosté velmi vítají tuto možnost poznat um michelinských kuchařů, za nimiž by jinak museli cestovat často i stovky kilometrů daleko. V minulosti již u nás hostovali michelinští šéfkuchaři z Itálie, Maďarska a postupně také oba aktuální držitelé michelinské hvězdy v České republice Oldřich Sahajdák a Roman Paulus. Letos uzavřeme český „trojlístek“ díky Pavlu Pospíšilovi, který získal hvězdičku v Německu, kde trvale žije. Jako host Spa hotelu Lanterna připraví pro návštěvníky sobotní Michelinskou galavečeři a nedělní Michelinský oběd,“ uvedl Tomáš Blabla, ředitel Karlovského gastrofestivalu a zároveň Resortu Valachy Velké Karlovice, který je hlavním pořadatelem. Karlovský gastrofestival se během uplynulých šesti let zařadil mezi největší gastro akce svého druhu v ČR, jen loni jej navštívilo na 30 tisíc lidí. Vstup na něj je tradičně zdarma a vedle programu je atraktivní i místo konání: uprostřed přírody CHKO Beskydy, v malebném údolí Léskové ve Velkých Karlovicích u hranice se Slovenskem. Ochutnávku specialit kuchařů místních hotelů, penzionů a restaurací tak mohou návštěvníci spojit s procházkou půvabnou valašskou krajinou. Celkem 14 gastro zastávek je rozeseto v údolí Léskové ve vzdálenosti do 3,5 km a hosté se mezi nimi mohou projít po cyklostezce Bečva nebo se svézt turistickým vláčkem, koňským povozem či historickým autobusem. Kromě nabídky specialit místních i hostujících kuchařů (zajímavou osobností bude například Jan Punčochář z Grand Cru hostující v Chaloupkách U Pařízků) je součástí Karlovského gastrofestivalu i mezinárodní farmářský trh za účasti producentů nejen z ČR, ale například i Slovenska či Maďarska. Vrcholem festivalu bývá nedělní soutěž o nejlepší frgál, při níž porotci i návštěvníci každoročně ochutnávají a hodnotí desítky těchto typických valašských koláčů od profesionálů i domácích pekařek. Pro návštěvníky budou připraveny i kuchařské show, letos zaměřené například na výrobu domácích těstovin, dobrot z čokolády (v podání herečky a kuchařky Markéty Hrubešové), úpravu mořských plodů či na správnou přípravu kávy, jako zpestření se uskuteční workshopy s odborníky značky Nikon na téma Jak fotografovat jídlo. Řezníci i amatérští kuchaři se mohou zapojit do soutěže o nejlepší klobásu, nebude chybět ani oblíbený řemeslný jarmark, posezení s cimbálovými muzikami, barmanské večery či atrakce pro děti. Oblíbeným zpestřením je jedinečná frgálová manufaktura, v níž si mohou děti i dospělí pod vedením profesionálních pekařek Resortu Valachy sami vyzkoušet výrobu valašských frgálů a odvézt si je jako stylový suvenýr s sebou domů. Více na www.karlovskygastrofestival.cz Tipy z letošního programu: 2. 10. Galavečeře Spa hotelu Lanterna (šéfkuchař Pavel Václavík) 3. – 4. 10. Gastro tour: ochutnávky specialit v údolí Léskové, mezinárodní farmářský trh, kuchařské show, frgálová manufaktura 3. 10. Soutěž o nejlepší klobásu 3. 10. Michelinská galavečeře Pavla Pospíšila 3. 10. Galavečeře hotelu Horal (šéfkuchař Jaroslav Orság) 4. 10. Michelinský oběd Pavla Pospíšila 4. 10. Soutěž o nejlepší valašský frgál
Zdroj: TZ, vychodni-morava.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- © 2006, Kroměříž.cz |
Ubytování ve městě
Hotel ExcellentHotel Excellent nabízí ubytování evropského standardu v historické části města Kroměř... Restaurace
Hotel OctárnaHotel Octárna se nachází v centru historické Kroměříže, jen několik minut chůze od ... Pamětihodnosti
Muzeum KroměřížskaMuzeum Kroměřížska má své sídlo v Kroměříži, ale spravuje také Zámek Chropyně, Muzeum... Historie města... přezdívané Hanácké Athény ... Prvopočátky města jsou přisuzovány trhové vsi, k... Kostel sv. MořiceKostel sv. Mořice je situován v historickém centru města, na Stojanově náměstí.... Biskupská mincovnaBiskupská mincovna ze 17. století byla po 200let místem ražby mincí a medailí olomouc... |
Městský úřad v Kroměříži
Potřebuji vyřídit na MěÚ v Kroměříži...
Hledáte dům, byt, pozemek
.. či pronájem v Kroměříži? Katalog zde.
Televizní program
Přehled reportáží, pořadů a jejich obsahy.
Inzerce (vložit inzerát)
Zápis firem do katalogu
Kroměříž.cz nabízí firmám: propagaci Vaší značky, produktů či služeb, způsob zviditelnění Vaší firmy, informace pro stávající i případné klienty o Vaší nabídce, výrobcích či službách firmy, inzerci na internetu, efektivní formy propagace za příznivé ceny. Napište nám na redakce@kromeriz.cz ...
Důležitá telefoní čísla |
Užitečné odkazy na internetu |
|
Policie ČR, Městská policie 573 331 153, 573 321 156 |
Počasí |
|
TAXI 573 341 020, 777 686 858 |
Mapy
|
|
MÚ Kromeríž 573 321 111 |
Jízdní řády |
|
Infocentrum regionu 573 331 473, 573 334 191 |
Rezervace ubytování |
|
Rychlá lékarská pomoc, LSPP 155, 573 322 580, 573 322 263 |
Kulturní přehledy |
Služba a provozovatel:
Kroměříž.cz, Copyright © 1997 - 2007.Reaia s. r. o., Inetrans, Poski.com
Informace o serveru Kroměříž.cz
Hlavní sekce webu:
Kroměříž.cz - Články - Novinky - NejbližsíAkce - Katalog firem - Inzerce - Plánovač tras
Reklama - Pro autory - Pro organizace
Vstup pro inzerenty
Zadejte své přihlašovací jméno a heslo.V případě, že jste osobní údaje zapomněli,
kontaktujte technickou podporu.