Na 7. Karlovský gastrofestival míří první český Michelin Pavel Pospíšil
... pozvánka ...
Na 7. Karlovský gastrofestival míří první český Michelin Pavel Pospíšil
Svátek všech labužníků a milovníků valašské kuchyně a regionálních produktů: to je Karlovský gastrofestival, jedinečná gastronomická událost, která se letos již posedmé uskuteční o prvním říjnovém víkendu, 2. až 4. října ve valašských Velkých Karlovicích. Gastrofestival opět nabídne ochutnávky (nejen) valašských specialit, mezinárodní farmářský trh, soutěž o nejlepší frgál a nejlepší klobásu a další doprovodné programy včetně tradičních galavečeří pro náročné gurmány. Při nich ve Velkých Karlovicích každoročně hostují kuchařské osobnosti s michelinskou hvězdou. Letos se pořadatelům podařilo k účasti získat Pavla Pospíšila, vůbec prvního Čecha, který se stal držitelem tohoto prestižního ocenění. „Michelinské galavečeře u nás bývají pravidelně vyprodané, hosté velmi vítají tuto možnost poznat um michelinských kuchařů, za nimiž by jinak museli cestovat často i stovky kilometrů daleko. V minulosti již u nás hostovali michelinští šéfkuchaři z Itálie, Maďarska a postupně také oba aktuální držitelé michelinské hvězdy v České republice Oldřich Sahajdák a Roman Paulus. Letos uzavřeme český „trojlístek“ díky Pavlu Pospíšilovi, který získal hvězdičku v Německu, kde trvale žije. Jako host Spa hotelu Lanterna připraví pro návštěvníky sobotní Michelinskou galavečeři a nedělní Michelinský oběd,“ uvedl Tomáš Blabla, ředitel Karlovského gastrofestivalu a zároveň Resortu Valachy Velké Karlovice, který je hlavním pořadatelem. Karlovský gastrofestival se během uplynulých šesti let zařadil mezi největší gastro akce svého druhu v ČR, jen loni jej navštívilo na 30 tisíc lidí. Vstup na něj je tradičně zdarma a vedle programu je atraktivní i místo konání: uprostřed přírody CHKO Beskydy, v malebném údolí Léskové ve Velkých Karlovicích u hranice se Slovenskem. Ochutnávku specialit kuchařů místních hotelů, penzionů a restaurací tak mohou návštěvníci spojit s procházkou půvabnou valašskou krajinou. Celkem 14 gastro zastávek je rozeseto v údolí Léskové ve vzdálenosti do 3,5 km a hosté se mezi nimi mohou projít po cyklostezce Bečva nebo se svézt turistickým vláčkem, koňským povozem či historickým autobusem. Kromě nabídky specialit místních i hostujících kuchařů (zajímavou osobností bude například Jan Punčochář z Grand Cru hostující v Chaloupkách U Pařízků) je součástí Karlovského gastrofestivalu i mezinárodní farmářský trh za účasti producentů nejen z ČR, ale například i Slovenska či Maďarska. Vrcholem festivalu bývá nedělní soutěž o nejlepší frgál, při níž porotci i návštěvníci každoročně ochutnávají a hodnotí desítky těchto typických valašských koláčů od profesionálů i domácích pekařek. Pro návštěvníky budou připraveny i kuchařské show, letos zaměřené například na výrobu domácích těstovin, dobrot z čokolády (v podání herečky a kuchařky Markéty Hrubešové), úpravu mořských plodů či na správnou přípravu kávy, jako zpestření se uskuteční workshopy s odborníky značky Nikon na téma Jak fotografovat jídlo. Řezníci i amatérští kuchaři se mohou zapojit do soutěže o nejlepší klobásu, nebude chybět ani oblíbený řemeslný jarmark, posezení s cimbálovými muzikami, barmanské večery či atrakce pro děti. Oblíbeným zpestřením je jedinečná frgálová manufaktura, v níž si mohou děti i dospělí pod vedením profesionálních pekařek Resortu Valachy sami vyzkoušet výrobu valašských frgálů a odvézt si je jako stylový suvenýr s sebou domů. Více na www.karlovskygastrofestival.cz Tipy z letošního programu: 2. 10. Galavečeře Spa hotelu Lanterna (šéfkuchař Pavel Václavík) 3. – 4. 10. Gastro tour: ochutnávky specialit v údolí Léskové, mezinárodní farmářský trh, kuchařské show, frgálová manufaktura 3. 10. Soutěž o nejlepší klobásu 3. 10. Michelinská galavečeře Pavla Pospíšila 3. 10. Galavečeře hotelu Horal (šéfkuchař Jaroslav Orság) 4. 10. Michelinský oběd Pavla Pospíšila 4. 10. Soutěž o nejlepší valašský frgál
Zdroj: TZ, vychodni-morava.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- © 2006, Kroměříž.cz |
Ubytování ve městě
Music club TABUJediný DESIGN CLUB v Kroměříži. GOOD DRINKS - GOOD FRIENDS - GOOD MUSIC - 80. a 90. ... Restaurace
Hotel ExcellentHotel Excellent nabízí ubytování evropského standardu v historické části města Kroměř... Pamětihodnosti
Arcibiskupský zámekRenesanční stavba, na jejímž místě stálo hradisko patrně již v době Velkomoravské říš... Muzeum KroměřížskaMuzeum Kroměřížska má své sídlo v Kroměříži, ale spravuje také Zámek Chropyně, Muzeum... Historie města... přezdívané Hanácké Athény ... Prvopočátky města jsou přisuzovány trhové vsi, k... Libosad zv. Květná zahradaVznikla jako součást stavitelské aktivity biskupa Karla II. Lichtensteina-Kastelkorna... |
Televizní program
Přehled reportáží, pořadů a jejich obsahy.
Hledáte dům, byt, pozemek
.. či pronájem v Kroměříži? Katalog zde.
Inet objednávání - MěÚ Kroměříž
Elektronické rezervace, systém WebCall...
Inzerce (vložit inzerát)
Zápis firem do katalogu
Kroměříž.cz nabízí firmám: propagaci Vaší značky, produktů či služeb, způsob zviditelnění Vaší firmy, informace pro stávající i případné klienty o Vaší nabídce, výrobcích či službách firmy, inzerci na internetu, efektivní formy propagace za příznivé ceny. Napište nám na redakce@kromeriz.cz ...
Důležitá telefoní čísla |
Užitečné odkazy na internetu |
|
Policie ČR, Městská policie 573 331 153, 573 321 156 |
Počasí |
|
TAXI 573 341 020, 777 686 858 |
Mapy
|
|
MÚ Kromeríž 573 321 111 |
Jízdní řády |
|
Infocentrum regionu 573 331 473, 573 334 191 |
Rezervace ubytování |
|
Rychlá lékarská pomoc, LSPP 155, 573 322 580, 573 322 263 |
Kulturní přehledy |
Služba a provozovatel:
Kroměříž.cz, Copyright © 1997 - 2007.Reaia s. r. o., Inetrans, Poski.com
Informace o serveru Kroměříž.cz
Hlavní sekce webu:
Kroměříž.cz - Články - Novinky - NejbližsíAkce - Katalog firem - Inzerce - Plánovač tras
Reklama - Pro autory - Pro organizace
Vstup pro inzerenty
Zadejte své přihlašovací jméno a heslo.V případě, že jste osobní údaje zapomněli,
kontaktujte technickou podporu.