Verze pro PDA

ikonka
Vánoční strom už stojí na Velkém náměstí

Datum: 22. 11. 2023, autor: ikonka autora Redakce , Funkce: ikonka tisku Tisk

... MÚ Kroměříž ...

ilustracni obrazek

 

Vánoční strom už stojí na Velkém náměstí

 

Kroměřížský vánoční strom je od dnešního dopoledne na svém místě v horní části Velkého náměstí před budovou radnice. Asi deset metrů vysoký smrk pichlavý rostl před rodinným domem v ulici Kazimíra Rudého na sídlišti Barbořina. „Rád bych poděkoval majitelům, že strom městu na Vánoce věnovali. V následujících dnech se na něj bude instalovat výzdoba, aby byl připraven na slavnostní rozsvícení ve čtvrtek 23. listopadu,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

 

Strom již na svém místě v ulici Kazimíra Rudého, kde rostl asi 30 let, stát dále nemohl. Podle majitele se kořeny stromu tlačily do chodníku a zvedaly ho. Hrozilo také poškození izolace domu. S nabídkou, aby se smrk stal ozdobou letošních Vánoc v Kroměříži, majitelé rádi souhlasili.

 

Program rozsvícení vánočního stromu začne 23. listopadu v 15:30 hodin. Vystoupí v něm klaun Albertík a jeho vánoční maskotí kamarádi, andílci, čertíci a sněhulák Kulička i ponocný Třebek. O hudební doprovod se postará zpěvačka Marta Vančová a cimbálová muzika Studánka a celým programem provede návštěvníky moderátor Bořek Slezáček. Samotné rozsvícení vánočního stromu je plánováno na 16:30 hodin. V 18:15 hodin pak zahraje známé rockové i popové hity v netradičním podání Ukulele Orchestra jako Brno. Po celý den se bude na Velkém náměstí konat adventní jarmark, kde prodejci ve stáncích nabídnou zájemcům vánoční a adventní zboží, dárky, ozdoby, svíčky a samozřejmě také bohaté občerstvení.

 

Adventní čas na Velkém náměstí dále rozzáří 1. prosince příjezd Coca-Cola vánočního kamionu a předvánoční program bude pokračovat od 9. do 21. prosince tradičními trhy Šťastné a veselé s každodenním programem.

 

V minulém roce stál na Velkém náměstí smrk ztepilý z Polní ulice v místní části Vážany. Zajímavostí je, že Barbořina bývá tradičním „dodavatelem“ kroměřížských vánočních stromů. Pocházely odtud například vánoční stromy v letech 2017, 2018 i 2019.

 

Zdroj: TZ, MÚ Kroměříž, Jan Vondrášek

 

 

 

 

 

reklamni prouzek
Normalni verze