Verze pro PDA

ikonka
Letní hudební akademie v Kroměříži odstartovala barokním koncertem

Datum: 18. 8. 2023, autor: ikonka autora Redakce , Funkce: ikonka tisku Tisk

... pozvánka ...

ilustracni obrazek

 

Letní hudební akademie v Kroměříži odstartovala barokním koncertem

O víkendu přinese další mimořádné hudební zážitky

 

Mezinárodní hudební akademie pro studenty konzervatoří dnes zahájila svou výuku. Do Kroměříže dorazili mladí hudebníci i osobnosti světové klasické hudby. Víkend nabídne dva komorní koncerty, jeden věnovaný Dvořákovi a také slavnostní symfonický koncert s laureáty loňské akademie pod vedením dvou dirigentů.

 

 

Secesní sál Psychiatrické nemocnice Kroměříž bude v sobotu 19. srpna hostit komorní koncert Návrat Antonína Dvořáka. Výběr komorních skladeb jednoho z nejvýznamnějších českých hudebních skladatelů přednesou koncertní mistr České filharmonie, houslista Jiří Vodička a generální ředitel České filharmonie, klavírista David Mareček.

 

Perličkou letošního ročníku festivalu Hudební Kroměříž je slavnostní symfonický koncert Svěcení domu. Uskuteční se v neděli 20. srpna ve velkolepém prostoru Sněmovního sálu Arcibiskupského zámku v Kroměříži.

 

 

„Společně se zlínskou Filharmonií Bohuslava Martinů se zde představí tři laureáti předchozích ročníků Letní hudební akademie Kroměříž – houslista Matej Pčolinský, zpěvačka Adriana Banásová a violoncellista Nikita Ruzhavinskiy,“ pozval dirigent a umělecký ředitel akademie Tomáš Netopil. Ten se na koncertu netradičně vystřídá ve vedení hudebníků s dirigentem a špičkovým houslistou Fedorem Rudinem. „Na programu jsou skladby Wolfganga Amadea Mozarta, Petra Iljiče Čajkovského a Ludwiga van Beethovena, “ doplnil Tomáš Netopil.

 

 

Své umění pak během následujícího týdne předvedou také studentky a studenti Letní hudební akademie, a to v sérii koncertů Budoucí mistři a Operní gala, ty se uskuteční v kině Nadsklepí. Vrcholem celého ročníku bude 24. srpna závěrečný koncert Budoucí mistři III. & Akademický komorní orchestr s vyhlášením laureátů letošní akademie. Soubor, který vytvoří studenti smyčcových oborů LHAK a také někteří lektoři, povede dirigent a umělecký ředitel LHAK, Tomáš Netopil.

 

Více informací a kompletní program na www.hudebnikromeriz.cz

 

Zdroj: TZ, Ing. Kateřina Martykánová, PR manager

 

 

 

 

 

reklamni prouzek
Normalni verze