Verze pro PDA

ikonka
Agresivní muž demoloval zařízení záchytky a zranil dva strážníky

Datum: 15. 11. 2020, autor: ikonka autora Redakce , Funkce: ikonka tisku Tisk

... MÚ Kroměříž ...

ilustracni obrazek

 

Agresivní muž demoloval zařízení záchytky a zranil dva strážníky

 

Městská policie v těchto dnech zasahovala v prostorách protialkoholní záchytné stanice, kde jeden z klientů demoloval zařízení. „Místnost vytopil vodou, poškodil postele, vzduchotechniku matrace i další věci,“ popsal ředitel městské policie Libor Kubiš. Výtržníka tak museli za pomoci donucovacích prostředků zpacifikovat ve spolupráci s hlídkou Policie ČR kroměřížští strážníci.

 

Sedmačtyřicetiletý muž na výzvu policistů, ať s nimi jde do další místnosti, reagoval pouze dalším výbuchem agresivity. „Strážníky začal napadat. Kopal je, bouchal pěstmi, plival a kousal.  Vzhledem k tomu, že muž byl zřejmě pod vlivem návykových látek, měl velmi posunutý práh bolestivosti,“ uvedl Kubiš. Běsnícího výtržníka se podařilo zklidnit až poté, co mu byly aplikovány léky. Zákrok si vyžádal lehčí zranění obou zasahujících strážníků.

 

I další výjezd strážníků potvrzuje, že agresivita podnapilých osob stoupá. „Hlídka kontaktovala na Riegrově náměstí opilého muže, který na sebe upozornil nevhodným chováním - křičel a vyhrožoval lidem ve svém okolí. Na výzvu, aby se zklidnil, reagoval agresivně a při převozu na záchytnou stanici napadal strážníky ve vozidle,“ uvedl ředitel kroměřížské městské policie s tím, že tomuto osmatřicetiletému výtržníkovi bylo v krvi zjištěno 4,5 promile alkoholu.

 

Zdroj: TZ, MÚ Kroměříž, Jan Vondrášek

 

 

 

 

 

reklamni prouzek
Normalni verze