Verze pro PDA

ikonka
Město rozdělilo ve druhé dotační výzvě neziskovkám přes 300.000 korun

Datum: 3. 7. 2018, autor: ikonka autora Redakce , Funkce: ikonka tisku Tisk

... MÚ Kroměříž ...

ilustracni obrazek

 

Město rozdělilo ve druhé dotační výzvě neziskovkám přes 300.000 korun

 

Kroměřížská radnice rozdělila neziskovým organizacím, spolkům i dalším subjektům na podporu jejich akcí pořádaných v Kroměříži více než 300.000 korun. „Celkem tak spolu s penězi uvolněnými již v březnu město v letošním roce tyto subjekty podpořilo částkou zhruba 2,6 milionu korun,“ uvedl starosta Jaroslav Němec (nezávislý).

 

V březnu se rozdělovaly i peníze na provoz, v polovině června radní a ve čtvrtek zastupitelé schvalovali dotace na jednotlivé akce. „Žádosti do 50.000 korun schvaluje městská rada, o žádostech nad 50.000 korun rozhodují zastupitelé,“ vysvětlila Jaroslava Krejčiříková z právního odboru radnice.

 

Podpora je určena na aktivity v oblasti kultury, cestovního ruchu, životního prostředí, sportu a volnočasových aktivit, výchovy a celoživotního vzdělávání a aktivit v oblasti sociální a zdravotní. Dotace na akce může činit nejvíce 70 procent celkových výdajů žadatele. Pouze v případě poskytnutí dotace do 10.000 korun může být příspěvek až 100 procent celkových výdajů.

 

Žadatelem může být fyzická osoba, podnikatel i právnická osoba, která sídlí, případně vyvíjí činnost na území Kroměříže nebo její aktivity s městem souvisejí. Žádat mohou i střední školy a příspěvkové organizace zřízené Kroměříží, které pořádají aktivity ve prospěch mládeže, občanů a návštěvníků města.

 

Loni město na dotační programy vyčlenilo tři miliony korun. Na letošní rok ale systém změnilo. Nově jsou financovány registrované sociální služby, které v minulém roce žádaly o dotaci spolu s ostatními subjekty. V únoru mezi ně radnice v novém programu rozdělila 2,2 milionu korun. Dalších 3,2 milionu korun město poskytlo své příspěvkové organizaci Sociální služby města Kroměříže.

 

Zdroj: TZ, MÚ Kroměříž, Jan Vondrášek

 

 

 

 

reklamni prouzek
Normalni verze