Verze pro PDA

ikonka
Arcibiskup Dominik Duka zahájil setkání animátorů

Datum: 18. 8. 2010, autor: ikonka autora Redakce , Funkce: ikonka tisku Tisk

.. v Kroměříži ..

ilustracni obrazek

Arcibiskup Dominik Duka zahájil v Kroměříži setkání animátorů

Kroměříž – Pražský arcibiskup Dominik Duka zahájil v pondělí 16. srpna týdenní Celostátní setkání animátorů. Jedná se o setkání několika stovek mladých lidí z celé České republiky, kteří ve farnostech, školách či dalších zařízeních pro volnočasové aktivity pracují s dětmi a mládeží nebo se na tuto práci připravují. Dominika Duku hned po příjezdu do města v Kroměříži přivítal starosta Miloš Malý. Po přátelském setkání na radnici arcibiskup sloužil mši v kostele sv. Mořice.

Celostátní setkání animátorů v Kroměříži probíhá ve dnech 15. až 21. srpna a je zaměřené na přípravu katolické mládeže pro práci mezi vrstevníky. Týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti a posílení komunikačních, sociálních a pracovních kompetencí. Program nabízí různé vzdělávací aktivity jako je metodika práce s dětmi a mládeží, přednášky z psychologie, etiky či bioetiky, ale bude se snažit hledat i odpovědi na otázky duchovního života. Očekávaná účast je asi 500 mladých lidí ve věku od 16 do 30 let.

Organizátory celé akce jsou Sekce pro mládež České biskupské konference a Asociace křesťanských sdružení mládeže (AKSM).

Mgr. Pavel Zrna, tiskový mluvčí Městského úřadu Kroměříž

 

 

 

reklamni prouzek
Normalni verze